Властите на йонийския остров Закинтос решиха плажът Навагио - популярна туристическа

...
Властите на йонийския остров Закинтос решиха плажът Навагио - популярна туристическа
Коментари Харесай

Лоша новина: Затварят любим на българите плаж в Гърция

Властите на йонийския остров Закинтос взеха решение плажът " Навагио "  - известна туристическа дестинация, известна с корабокрушението си, да остане затворен за туристи това лято заради опасения от свлачища.

Решението да се забрани достъпът до плажа " Навагио " беше предложено от екип експерти от Организацията за антисеизмично обмисляне и отбрана (OASP) след посещаване на мястото на 8 март в границите на постоянна преоценка на сигурността му.
-->
Екипът на OASP съобщи, че съществува забележителен риск от свлачища заради ерозията на близките скали, осведоми " Катимерини ", цитира БГНЕС.

" Безопасността на жителите и посетителите е над всичко и решението беше взето, като се вземат поради новите научни данни на OASP и нейния ръководител, професор Ефтимиос Лекас, поради огромния брой гости в региона през туристическия сезон ", съобщи министърът на туризма Василис Кикилиас.

" Навагио "  вече беше неразрешен за локалните поданици и посетителите от септември предходната година, откакто земетресение с магнитуд 5,4 провокира рухване на огромни скални парчета от близките скали в залива.

Безопасността на плажа ще бъде оценена два пъти годишно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР